True Crime

Hoax: The Kidnapping of Sherri Papini: Waargebeurde verhaal van Sherri Papini

Hoax The Kidnapping of Sherri Papini waargebeurd
Geschreven door: Maikel de Lange

Hoax: The Kidnapping of Sherri Papini is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat van Sherri Papini, die van de aardbodem verdween en gekidnapt leek. Léék, want het bleek allemaal anders in elkaar te steken. Hoe precies?

Hoax: The Kidnapping of Sherri Papini

De film Hoax: The Kidnapping of Sherri Papini gaat over het volgende verhaal. De jonge Sherri Papini is moeder van twee kinderen. Van de ene op de andere dag verdwijnt ze echter als ze in de omgeving van haar huis aan het joggen is. Pas drie weken later laat Sherri haar gezicht weer zien. Ze claimt dat ze ontvoerd en misbruikt werd door twee mysterieuze vrouwen. Iedereen is natuurlijk verheugd dat Sherri terug is, maar de klopjacht op haar ontvoerders gaat onverminderd door. Vier jaar later doen de autoriteiten echter een schokkende ontdekking…

Sherri Papini

Sherri Louise Graeff werd geboren op 11 juni 1982 en in oktober 2009 trouwde ze met Keith Papini. Het koppel kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter. Op 2 november 2016 schrok Keith zich een hoedje toen hij thuiskwam van zijn werk bij de keten Best Buy, om er vervolgens achter te komen dat zijn vrouw in geen velden of wegen te bekennen was. Hij gebruikte de zoekfunctie op haar iPhone om vast te stellen dat ze zich op een kruispunt bevond, tussen Sunrise Drive en Old Oregon Trail, een kleine twee kilometer van hun huis verwijderd.

Sherri is ‘gekidnapt’

Pas drie weken later dook ze weer op, waarbij ze iedereen vertelde dat ze gekidnapt was geweest, maar dat ze zich vrijgevochten had. Twee latina’s zouden haar vastgehouden hebben, gemaskerd en wel waardoor ze de autoriteiten niet van karakteristieken kon voorzien. Bovendien zouden ze haar gebrandmerkt hebben met een teken uit de Bijbel. Daar kon ze echter geen bewijs van leveren. Keith Papini vertelde de politie dat zijn vrouw hem gezegd had dat ze ook misbruikt was door de vrouwen, waarnaast ze haar neus gebroken zouden hebben.

Aanvankelijk geloofden de autoriteiten dit allemaal en er werd een zoekbevel uitgevaardigd naar een zwarte SUV met daarin twee gewapende latina’s. Agenten namen telefoonverkeer, e-mails, bankoverschrijvingen en zelfs accounts op social media onder de loep, allemaal om de ‘latina’s’ te vinden. Ook Keith werd nog als mogelijke dader gezien, ook al had hij een test met de leugendetector doorstaan.

Sherri en haar ex James Reyes

Er werden mannelijk en vrouwelijke DNA-sporen gevonden op de kleren van Sherri, maar die sporen leverden geen match op in de databank. Dat gebeurde echter wel in 2022, toen bleek dat het mannelijke DNA afkomstig was van een ex van Sherri, James Reyes, die toegaf dat Sherri bij hem geslapen had toen ze ‘gekidnapt’ was. Op 3 maart 2022 werd ze gearresteerd en vastgezet. Ze moest voorkomen en werd veroordeelt tot een gevangenisstraf van achttien maanden en daarnaast een boete van maar liefst 300.000 euro.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.