Waargebeurd

Is Fool Me Once gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Fool Me Once waargebeurd verhaal
Geschreven door: Sam Borremans

De Britse achtdelige serie Fool Me Once vertelt een bijzonder verhaal. Een familie wordt opgeschrikt door twee moorden en al snel blijkt dat ze verband met elkaar houden. Maar wie of wat erachter zit, is de grote vraag. Een andere grote vraag die veel kijkers hebben na het zien van de serie, is: Is Fool Me Once gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Het antwoord daarop is: ‘Nee’. We vertellen je graag wat wel is gebruikt als leidraad voor het verhaal van de serie.

Het verhaal van Fool Me Once

Fool Me Once vertelt een ingrijpend verhaal. De serie trapt meteen af met de moord op Joe. Het is slechts één van de twee moorden die recent binnen de familie heeft plaatsgevonden. Als weduwe Maya Stern een nannycam in de speelkamer van haar dochter plaatst, ziet ze plots beelden terug waarop haar dode man Joe opduikt.

Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar nu kan ze ineens niemand meer vertrouwen. Ze wordt meegenomen naar duistere geheimen en een angstaanjagende zoektocht om de waarheid te achterhalen. Want wie zit er achter beide moorden? En wie is wel en niet te vertrouwen?

Is Fool Me Once waargebeurd?

Nee, het verhaal van Fool Me Once is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In plaats daarvan heeft Netflix een boek van Harlan Coben gebruikt als de basis van het verhaal. De topschrijver uit Amerika bracht in 2016 het gelijknamige boek uit. Het is slechts een van de vele parels die Coben in de afgelopen jaren uitbracht.

Fool Me Once is overigens niet het eerste boek van Harlan Coben dat door Netflix gebruikt is als leidraad voor een serie. Dat gebeurde eerder al bij onder meer The Stranger en Safe. Dit zijn alle Harlan Coben-series op Netflix.

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.