Waargebeurd

Is Return to Seoul gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Geschreven door: Maikel de Lange

De dramafilm Return to Seoul vertelt het verhaal van de 25-jarige Freddie die terugkeert naar Zuid-Korea, haar geboorteland, om haar biologische ouders op te sporen. Maar… is deze film ook gebaseerd op een waargebeurde feiten of hebben we te maken met een fictief verhaal?

Return to Seoul

In Return to Seoul reist de 25-jarige Freddie dus af naar Zuid-Korea, naar de hoofdstad van dat land Seoul welteverstaan. Dat is het land (en de stad) waar ze het levenslicht zag voordat ze werd geadopteerd en opgevoed in Frankrijk. Ze heeft het wel wat onderschat, want aanvankelijk loopt ze met haar ziel onder haar arm rond door Zuid-Korea. Totdat haar reis een onverwachte wending neemt…

Waargebeurd verhaal?

Return to Seoul is geregisseerd door Davy Chou en die vertelt in gesprek met het medium Deadline waar hij het verhaal vandaan heeft. “Het is gebaseerd op het waargebeurde verhalen van een van mijn beste vriendinnen in Frankrijk. In 2011 ging ik naar Zuid-Korea om daar een film te presenteren, en zij vergezelde me. We hadden een ontmoeting met haar biologische vader en ik weet nog dat dat moment veel indruk op me maakte, de interactie tussen de twee. Het was heel complex allemaal, tegengestelde gevoelens door hun ‘gebroken’ historie… Speciaal, choquerend en het is me altijd bijgebleven.”

Niet zomaar overtuigd

Park Ji-min, die de hoofdrol speelt in Return to Seoul, zei niet zomaar ‘ja’ tegen het project. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet in een film spelen”, vertelt ze. Ze was dan ook helemaal geen acteur. Chou: “Ik moest haar echt overtuigen. Maar we kregen al snel een band en die band zie je ook terug in de film. Ik vroeg haar om mee te doen aan een screentest en die was al geweldig!”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.