Waargebeurd

Untameable Cristo y Rey: Waargebeurde verhaal van Ángel Cristo en Bárbara Rey

Geschreven door: Maikel de Lange

Untameable Cristo y Rey gaat over het turbulente liefdesleven van Ángel Cristo en Bárbara Rey, een circusmedewerker en een bekende actrice. Hun relatie en vooral de gewelddadige afloop hielden Spanje in de jaren in de jaren 80 in hun greep. Uiteindelijk werd er ook een serie over gemaakt, Untameable Cristo y Rey, die dus een waargebeurd verhaal vertelt!

Untameable Cristo y Rey

Untameable Cristo y Rey neemt je mee naar het Madrid van 1979. Ángel Cristo is de allerbeste circustemmer ter wereld en Bárbara Rey, actrice en icoon, is de meest begeerde vrijgezel van Spanje. De vonk slaat over en uiteindelijk leidt hun liefde tot de bruiloft van het jaar. Hun huwelijk wordt al snel een miljoenenbusiness die om geld, roem en luxe draait. Achter het doek, buiten de schijnwerpers, gaan echter drugsverslaving, mishandeling, gok- en ontrouwproblemen schuil. Barbara heeft bijvoorbeeld een affaire met een machtig staatsman!

Ángel Cristo en Bárbara Rey

Untameable Cristo y Rey is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de synopsis van de serie klopt ook. Ángel Cristo was écht de allerbeste circustemmer ter wereld en Bárbara Rey (pseudoniem van María García), actrice en icoon, was écht de meest begeerde vrijgezel van Spanje. De twee leerden elkaar kennen, kregen een relatie, die relatie werd weer breed uitgemeten in de pers, er volgde een sprookjeshuwelijk en Cristo en Rey werden beroemder en beroemder. Rey zei zelfs gedag tegen haar carrière als filmster om óók bij het circus te gaan werken, als olifantentrainster nog wel. Dat betekende echter niet dat het gedaan was met haar beroemdheid, want de twee kregen zelfs een eigen televisieprogramma op het kanaal RTVE.

Incident met leeuwin

Rey kwam er echter al snel achter dat het circusleven haar niet echt op het lijf geschreven was. Op een gegeven moment bezocht ze bijvoorbeeld een show van haar man samen met hun dochtertje, waarbij het helemaal misging. Cristo werd aangevallen door een leeuwin, die zijn hand doorboorde met haar klauw. “Het was verschrikkelijk, de leeuwin verwoestte bijna zijn hand. Je kunt je niet voorstellen hoe het was”, zei ze daarover. Ze wilde niet meer dat haar man met leeuwen zou werken, maar die gaf daar geen gehoor aan. “Aangezien hij het deze keer niet echt doet, ga ik van hem scheiden”, riep Rey vervolgens uit. “Ik ben het echt zat om Ángel met die beesten te zien.” Toch scheidden de twee uiteindelijk niet.

Met pistool op zoek naar Bárbara

Dat gebeurde later echter wel, in 1989, toen het circus moest sluiten. Ángel raakte vervolgens betrokken bij een schandaal toen hij gewapend met een pistool op zoek ging naar Bárbara. Ze klaagde Cristo aan wegens mishandeling en kreeg gelijk van de rechter. Er werd echter over en weer met modder gegooid, want Cristo claimde dat Rey hem ‘betrokken had bij een grote drugsdeal’. Dit ging zo een tijdje door, decennia eigenlijk, maar de ruzie kwam in 2010 ten einde omdat Ángel Cristo stierf na meerdere hartaanvallen. Daarna kwam Bárbara Rey namelijk in het nieuws toe ze zei: “Ik heb hem alles vergeven.”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.