Waargebeurd

Waargebeurd verhaal van The Burial

The Burial waargebeurd verhaal
Geschreven door: Sam Borremans

The Burial met Jamie Foxx en Tommy Lee Jones in de hoofdrol is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De dramafilm, afkomstig van de Amerikaanse regisseur Margaret Beets, geeft een kijkje in een familiebedrijf dat hardhandig de grond in wordt gewerkt door een grote harteloze corporatie. Lukt het de eigenaar om samen met een advocaat een ondergang te voorkomen?

Amazon Prime Video

The Burial werd op 11 september 2023 getoond tijdens het Toronto International Film Festival. Een maand later verscheen de film ook online bij Amazon Prime Video. Een korte synopsis van de film luidt: “Een advocaat helpt een uitvaartondernemer om zijn familiebedrijf te redden uit de klauwen van een harteloze corporatie, terwijl hun inspanning corruptie en rassenongelijkheid aan het licht brengt.’

Het waargebeurde verhaal

De film The Burial is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Jeremiah O’Keefe. Financieel gezien staat hij er niet goed voor. Omdat hij zijn rekeningen niet meer kan betalen, wordt zelfs de begrafenisverzekering van O’Keefe stopgezet en dus zit er maar één ding op: Zo snel mogelijk aan geld komen om de uitvaartonderneming van de familie in ere te houden. Alleen op die manier kon hij zijn dertien kinderen en kleinkinderen tenslotte iets achterlaten.

Waargebeurde verhaal The Burial

Jeremiah besluit een deal van Ray Loewen aan te nemen. Hij verkoopt drie van zijn acht uitvaartcentra aan Loewen, maar laatstgenoemde komt zijn woorden niet na. Loewen zet nooit zijn handtekening onder de overeenkomst, maar gaat er mondeling wel mee akkoord. Het leidt tot een rechtszaak.

Rechtszaak

Loewen wordt niet alleen contractbreuk verweten, maar zijn bedrijf doet er alles aan om Jerry’s volledige bedrijf voor een habbekrats op te pikken door hem richting zijn faillissement te duwen. Iets wat het bedrijf eerder ook al bij andere uitvaartondernemers had gedaan. Loewen ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet, maar het is Jerry die uiteindelijk zijn gelijk krijgt van de jury. Het harde werken van advocaat Willie Gary speelde daarin een belangrijke rol.

Jerry houdt 175 miljoen dollar over aan de rechtszaak. Na de rechtszaak slaagde Jerry O’Keefe erin om zijn uitvaartonderneming weer op het rechte pad te krijgen. In Mississippi is zijn onderneming inmiddels zelfs een van de grootste familiebedrijven van de staat. Jerry overleed in 2016, maar zijn familiebedrijf leeft voort.

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.