True Crime

Waargebeurde verhaal Bad behind Bars: Jodi Arias

Geschreven door: Maikel de Lange

Bad behind Bars: Jodi Arias is een waargebeurd verhaal. De misdaadfilm met actrices Celina Sinden, Tricia Black en Lynn Rafferty is gebaseerd op het verhaal van Jodi Arias en de nasleep van de moord op Travis Alexander. Maar wat is feit en wat is fictie in de film Bad behind Bars?

Bad behind Bars: Jodi Arias

In Bad behind Bars: Jodi Arias zien we Jodi Arias in de gevangenis zitten voor de moord op haar vriend, Travis Alexander. Ze is in afwachting van het voorkomen van haar rechtszaak en raakt achter in het gevang bevriend met een koppel, Donavan Bering en Tracy Brown. De drie gevangenen vormen al snel een eenheid, ze zijn onafscheidelijk. En Donavan en Tracy doen om een of andere reden alles wat Jodi vraagt. Donavan wordt vrijgelaten en blijft Jodi zelfs buiten de gevangenismuren steunen!

Moord op Travis Alexander

Als we het over Jodi Arias hebben, moeten we eerst vertellen waarom Jodi precies in de gevangenis zit. Ongeveer acht jaar geleden werd de Amerikaanse vrouw veroordeeld tot levenslang zonder de mogelijkheid op voorwaardelijke vrijlating voor de moord op haar ex-vriend, Travis Alexander, in 2008. Aanvankelijk ontkende Arias te maken te hebben met de moord op Alexander in zijn huis in Mesa, Arizona op 4 juni 2008. Het DNA-bewijs toonde echter aan dat ze loog, waarna ze haar verhaal veranderde.

Dit keer beweerde ze dat er ingebroken was door twee onbekende mensen. Toen dit verhaal niet aansloeg veranderde ze haar verhaal nog een keer. Dit keer beweerde ze dat ze fysiek en emotioneel was mishandeld door Alexander en dat ze handelde uit zelfverdediging. Ze schoot haar ex-vriend neer en stak daarna op hem in, bijna dertig keer, waarna ze zijn keel van oor tot oor doorsneed. En dat uit ‘noodweer’.

Donavan Bering en Tracy Brown

Bad behind Bars schakelt dus wat later in, als Jodi al lang en breed achter de tralies zit, maar ook dit verhaal is waargebeurd. Donavan Bering en Tracy Brown raakten daadwerkelijk bevriend met Jodi Arias, die het tweetal in haar greep hield met haar charmes. In de Estrella Jail trouwden Donavan en Tracy, waarbij Jodi zelfs hun getuige was. En na hun vrijlating pleitten de twee voor de onschuld van Arias, want daar waren ze helemaal van overtuigd geraakt. Daar kwam een einde aan in 2016, toen Donavan de moeder van Jodi ontmoette. Die vertelde dat haar dochter ongelooflijk manipulatief was, wat wel een belletje deed rinkelen. De vriendschap met Arias was definitief ten einde.

Wraak van Jordi Arias?

Alles wat hierna komt in de film Bad behind Bars is gedramatiseerd, het hele wraakgedeelte. Jodi Arias zit immers nog altijd in de gevangenis en kan zich geen toegang verschaffen tot haar twee voormalige maatjes. Die hoeven dus ook zeker niet te vrezen voor hun leven.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.