Waargebeurd

Dit is het waargebeurde verhaal van The Woman King

Waargebeurde verhaal The Woman King
Geschreven door: Sam Borremans

The Woman King vertelt een indrukwekkend verhaal. De film met Viola Davis in de hoofdrol werd genomineerd voor verschillende Bafta awards, maar won er uiteindelijk geen een. Daarnaast kwam de film ook onder vuur te liggen door de manier waarop het de slavernij neerzette. Het verhaal uit The Woman King blijkt echter gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We vertellen je alles erover.

Historisch drama

Met The Woman King heeft Sony een historisch drama in handen. De film speelt zich af in het negentiende-eeuwse Afrika tijdens de laatste eeuw van de Trans-Atlantische slavenhandel. We volgen twee staten die in conflict zijn met elkaar.

Agojie

The Woman King trapt af in de jaren 20 van de achttiende eeuw. We volgen de Agojie, een groep vrouwelijke krijgers die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermen. Viola Davis is verantwoordelijk voor de rol van Nanisca, een generaal die de nieuwe generatie klaar moet stomen. Met die nieuwe groep zal ze het uiteindelijk opnemen tegen rivaliserende groepen die een bedreiging vormen.

The Woman King waargebeurd verhaal

Die vijanden zijn echter niet zomaar vijanden. Koninkrijk Dahomey wordt bedreigd door het Oyo Rijk. Zij staan erom bekend om mensen uit Dahomey te ontvoeren en als slaaf te verkopen. Nanisca leidt nu een grote vergeldingsactie tegen Oyo in de hoop de vijand uit te schakelen en haar eigen rijk te redden.

The Woman King is waargebeurd verhaal

Het verhaal van The Woman King is niet een bedacht verhaal. De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Zo was de Agojie een echte groep krijgers die er alles aan deden om het Dahomey Rijk te beschermen. Dat Dahomey Rijk bevond zich in het westen van Afrika (vandaag de dag Benin). Het werd in 1600 ontdekt.

Toch is niet het hele verhaal waargebeurd. Zo is het karakter van Nanisca niet gebaseerd op een echt historisch figuur. Daarnaast wordt Nanisca in de film getoond als een anti-slavernijleider. In de echte wereld was het Koninkrijk van Dahomey echter gebaseerd op slavernij.

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.