Wanneer

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2 op HBO Max

The Last of Us seizoen 2 HBO Max
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2? De serie is de grote hit op HBO Max van 2023, maar na negen afleveringen zat het erop. Er is al een tweede seizoen aangekondigd, maar wanneer komt seizoen twee van The Last of Us daadwerkelijk op HBO Max?

The Last of Us van videogame naar serie

The Last of Us op HBO Max is een serie waar al lang naar uit is gekeken. De reeks is namelijk gebaseerd op het gelijknamige spel uit 2013. De videogame werd uitgegeven door Naughty Dog. De opnames van het eerste seizoen namen bijna een jaar in beslag (juli 2021 tot juni 2022), waarbij wel moet worden aangetekend dat de pandemie het proces kan hebben vertraagd. En sommige hoofdrolspelers waren met meer projecten bezig. Zo speelde Pedro Pascal (Joel Miller) tenslotte ook nog in The Mandalorian.

Zombie uitbraak zien af te stoppen

In The Last of Us op HBO Max gaat het om een zombie uitbraak en hoe deze gestopt moet worden. Want de mensheid moet vrezen voor uitsterven, tot iemand immuun blijkt te zijn. De veertienjarige Ellie is geboren na de uitbraak en ze moet de sleutel worden voor een vaccin. Daarvoor moet ze dan wel naar een een plaats aan de andere kant van het land. Hier komt Joel Miller in het verhaal, want hij moet haar begeleiden tijdens de lange tocht langs alle zombies.

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2

Wanneer komt The Last of Us seizoen 2 op HBO Max? Het is de grote vraag nu het eerste seizoen erop zit. Het goede nieuws is dat de serie al tijdens het eerste seizoen is verlengd. Er kan dus gelijk worden gewerkt aan een vervolg. Daar komt nog eens bij dat er snel gewerkt kan gaan worden, want het eerste seizoen is heel trouw gebleven aan het spel. De volledige verhaallijn is dus al bekend, alleen moet dit worden verwerkt tot een serie. De productie zal echter wel enige tijd in beslag gaan nemen.

The Last of Us seizoen 2 in 2024 of 2025?

De grote vraag is of de productie opnieuw een volledig jaar in beslag gaat nemen. Mocht het sneller gaan, dan is de release van The Last of Us seizoen 2 in 2024 mogelijk. Anders kan het wel eens wachten worden tot 2025 voor The Last of Us terugkeert op HBO Max voor het tweede seizoen.

Kun je The Last of Us nog als spel spelen?

Het originele spel van The Last of Us verscheen in 2013. Mede vanwege de serie is er een remake verschenen, die speelbaar is op de PlayStation 5. Daarnaast is The Last of Us Part II tevens beschikbaar voor de PlayStation 4, dit spel is uit 2019 en speelt zich vijf jaar na de gevaarlijke reis af.

Kun je The Last of Us ergens anders zien dan op HBO Max?

Helaas is het niet mogelijk om The Last of Us via een andere streamingdienst of televisiezender te zien. The Last of Us is een serie gemaakt door en voor HBO, waardoor hier ook in de toekomst geen verandering in wordt verwacht.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.