Eerbetoon

Wie is Annie Wersching uit eerbetoon The Rookie?

Annie Wersching eerbetoon The Rookie
Geschreven door: Sam Borremans

Wie is Annie Wersching uit het eerbetoon van The Rookie? In de vijftiende aflevering van het vijfde seizoen van de Amerikaanse politieserie zit een eerbetoon verwerkt aan Annie Wersching. Zij was in dezelfde serie verantwoordelijk voor Rosalind Dyer en overleed begin 2023. Naast haar rol in The Rookie had ze ook een rol in een aantal andere zeer bekende series.

The Rookie eerbetoon aan Annie Wersching

De makers van The Rookie hebben ervoor gekozen om de vijftiende aflevering van het vijfde seizoen op te dragen aan Annie Wersching. Aan het einde van de aflevering The Con verschijnt in beeld: ‘In loving memory Annie Wersching’ inclusief een prachtige foto van de actrice. Wersching was allesbehalve een onbekende voor fans van de serie. In meerdere afleveringen van de politieserie dook ze tenslotte op als seriemoordenaar Rosalind Dyer.

Dat was echter zeker niet de enige serie waarin wersching de afgelopen jaren te zien in is geweest. Zo staat haar CV vol met gastrollen in grote series als Hawaii Five-0, NCIS en Castle. Daarnaast had ze ook rollen waarin ze meer te zien was. Zo speelde ze Renee Walker in 24, was ze Julia Brasher in Bosch, Lily Salvatore in The Vampire Diaries en Borg Queen in Star Trek: Picard.

Annie Wersching was ernstig ziek

Annie Wersching overleed in de vroege ochtend van 29 januari 2023 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze liet haar man en hun drie zoons Freddie, Ozzie en Archie na. Die diagnose kanker kreeg ze medio 2020, maar heeft ze al die tijd geheim gehouden. Sterker nog, ze besloot zelfs gewoon door te gaan met acteren en was in de periode dat ze ziek was te zien in zowel The Rookie als Star Trek: Picard.

Haar man, Stephen Full, deelde na het overlijden van Annie Wersching een emotioneel bericht. “Er zit vandaag een gat in de ziel van onze familie. Maar ze liet ons het gereedschap na om het te vullen. Ze vond verwondering in de simpelste dingen. Ze had geen muziek nodig om te dansen. Ze leerde ons om niet te wachten tot avontuur jou zou vinden. ‘Ga het maar zoeken, het is overal.’ En we zullen het vinden… Terwijl ik onze jongens, de ware liefde van haar leven, over de kronkelige oprit en straat reed, riep ze gedag totdat we buiten gehoorafstand en in de wereld waren. Ik hoor het nog steeds rinkelen. Dag, mijn maatje.”

Annie Wersching overleden

Ook Jon Cassar, de regisseur en uitvoerend producent van 24, bracht een eerbetoon aan Wersching. “Mijn hart is gebroken in meer stukken dan ik kan tellen. Annie kwam in mijn wereld met een open hart en een aanstekelijke glimlach. Zwaaiend met zo’n talent, benam ze me de adem. Annie werd meer dan een collega, ze werd een echte vriend voor mij, mijn familie en alle cast- en crewleden die met haar samen hebben gewerkt. Ze zal door hen en door de fans gemist worden.”

Annie Wersching The Rookie
Annie Wersching The Rookie

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.