Eerbetoon

Wie is Billy Mac uit NCIS eerbetoon

Billy Mac NCIS eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Billy Mac in NCIS. In het voorjaar van 2023 werd een aflevering van de crimeserie afgesloten met een eerbetoon voor Mac. Maar wie was Billy Mac en wat was zijn rol bij NCIS?

Twintig seizoenen en ruim 450 afleveringen NCIS

NCIS is één van de langst lopende series uit de geschiedenis. Billy Mac is bij het gros van de afleveringen betrokken geweest. In het voorjaar van 2023 draait het jubileum-seizoen, nummer twintig. In deze twintig seizoenen zijn er meer dan vierhonderdvijftig afleveringen gemaakt. In de zestiende aflevering van seizoen twintig, nummer 451 in totaal, werd stilgestaan bij Billy Mac. De aflevering heeft de titel Butterfly Effect.

Eerbetoon voor Billy Mac in NCIS

Aan het einde van deze aflevering wordt het beeld zwart en komt er vervolgens een eerbetoon in beeld. De tekst In Memory of our dear friend and collegue Billy Mac is te zien, met daaronder een licht komische foto van Billy Mac in een outfit voor St. Patricks Day. Onder de foto wordt het eerbetoon afgesloten met de tekst We will miss you.

Eerbetoon voor Billy Mac in de aflevering Butterfly Effect van NCIS

Wie was Billy Mac uit NCIS?

De grote vraag die door dit eerbetoon wordt opgeroepen bij veel kijkers: Wie was Billy Mac bij NCIS? Billy Mac heet voluit Billy McLaughlin. Hij werkte als een propman bij de CBS crime dramaserie. Een propman zorgt ervoor dat alle attributen verzameld worden die nodig zijn in een serie. Vaak de kleinste dingen, maar die wel het verhaal compleet maken. Of een scene het meest realistisch. Sets werden volledig aangekleed door Billy Mac en de acteurs werden voorzien van de juiste benodigdheden. Billy Mac overleed in februari 2023. Director Paul Snider bracht met onderstaande Instagrampost het nieuws als eerste naar buiten.

Oorzaak overlijden niet bekendgemaakt

De foto van Billy Mac bij het eerbetoon is niet voor niets een grappige foto. Billy Mac was bij NCIS duidelijk iemand die voor de lach zorgde en de werksfeer verhoogde. Veel collega’s hebben dan ook zeer bedroefd gereageerd op zijn overlijden. “Hij liet ons altijd lachen”, vooral op St. Patrick’s Day”, aldus makeup artist June Bracken. Veel over Billy Mac is er niet bekend. Hij hield zijn privéleven afgesloten voor de buitenwereld. Over het overlijden van Billy Mac zijn dan ook geen verdere details bekend.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.