Eerbetoon

Wie is Bob Saget uit How I Met Your Father eerbetoon

How I Met Your Father Bob Saget
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Bob Saget wordt in How I Met Your Father geëerd. Aan het einde van de allereerste aflevering van de serie verschijnt er een eerbetoon voor Saget in beeld. Maar wie was Bob Saget en wat was zijn connectie met How I Met Your Father?

Bob Saget de stem van How I Met Your Mother

De serie How I Met Your Father is op Disney+ te zien en is de spin-off van een echte sitcom klassieker: How I Met Your Mother. Dat is waar Bob Saget om de hoek komt kijken. Saget was namelijk de voice-over van How I Met Your Mother. Ted Mosby vertelt daarin aan zijn twee kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet en dat verhaal neemt liefst negen seizoenen in beslag. Al die 208 afleveringen is het Saget die de voice-over doet en zo het volledige verhaal aan elkaar praat.

Er werd regelmatig gesproken over een vervolg, in 2022 was het zover. De spin-off How I Met Your Father bracht een nieuwe lichting jong volwassenen naar dezelfde bar, met ditmaal Hilary Duff in de hoofdrol. Diverse personages uit How I Met Your Mother kwamen voorbij en de eerste aflevering werd opgedragen aan Bob Saget.

Bob Saget op 65-jarige leeftijd overleden

Producers Craig Thomas, Carter Bays en Pam Fryman hebben een toelichting gegeven op het eerbetoon aan Bob Saget. “De humor, de wijsheid en vooral de vriendelijkheid die fans hoorden in de stem van Bob Saget was geen act. Het is wie Bob werkelijk was. En zo zullen wij hem altijd herinneren. Rest in Peace voor een echt legendarisch mens. Je zult gemist worden Bob, omdat je zo geliefd was.”

Bob Saget overleed op 9 januari 2022 op 65-jarige leeftijd in zijn slaap aan een hersenbloeding die werd veroorzaakt door het stoten van zijn achterhoofd in zijn hotelkamer. Het wordt beschouwd als een ongeluk. De avond ervoor had hij nog een optreden gegeven in Jacksonville en verbleef in zijn hotel.

Danny Tanner in Full House

Het meest bekend is Bob Saget van Full House. Van 1989 tot en met 1997 speelde hij Danny Tanner, de vader des huizes. In de sitcom in San Francisco is zijn vrouw overleden en staat hij er alleen voor om de kinderen op te voeden. Op Netflix verscheen er ook nog een vervolg: Fuller House. Ook daarin had Saget een rol, terwijl er werd ingezoomd op de nieuwe generatie en hun problemen.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.