Eerbetoon

Wie is Brian O’Donnell uit eerbetoon Invitation to a Murder

Brian ODonnell invitation to a murder eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Brian O’Donnell bij Invitation to a Murder? Aan het einde van deze film op Amazon Prime Video wordt O’Donnell geëerd, de schrijver van de film is slechts 31 jaar oud geworden.

Invitation to a Murder klassieke whodunit

In de lijn van Agatha Christie is Invitation to a Murder een echte whodunit. Een bonte verzameling mensen wordt bij elkaar gebracht op een eiland. Daar zijn ze op uitnodiging van een mysterieuze man. Wat zijn achterliggende gedachte daarvan is, dat is voor iedereen de vraag. En uiteraard duurt het niet lang voor er een mysterieuze moord plaats zal vinden. Gelukkig is Miranda Green van de partij, deze bloemist is eigenlijk vooral een speurneus. En zo moet worden achterhaald wat er eigenlijk daadwerkelijk aan de hand is.

Brian O’Donnell bij Invitation to a Murder

Wie is Brian O’Donnell bij Invitation to a Murder, een vraag die velen zullen hebben na het zien van de aftiteling. Want aan het einde van de film wordt het beeld zwart en wordt er een tekst getoond. In Memory of Brian O’Donnell. Verdere duiding wordt er niet gegeven.

Wat wel duidelijk is: Brian O’Donnell was één van de schrijvers van de film en verantwoordelijk voor de screenplay. In diverse recensies werd hij in het voorjaar van 2023 dan ook geroemd om zijn afgeleverde werk. De film had echt de sfeer van Agatha Christie te pakken en het leek er dan ook op dat dit het begin kon zijn van meer.

Brian O’Donnell leed aan SMA

Op 3 januari 2022 is Brian O’Donnell op 31-jarige overleden, waardoor hij de release van Invitation to a Murder nooit heeft meegemaakt. O’Donnell leed aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA). Bij SMA is de aansturing van de spieren aangetast, waardoor de spieren verzwakken. Het is onduidelijk of O’Donnell hieraan is overleden. Zijn ziekte weerhield hem niet om diverse opleidingen af te ronden en uiteindelijk diverse filmproducties te draaien. Hij viel in de prijzen voor diverse korte films en maakte in 2015 de film Akron. Naast Invitation to a Murder werkte Brian O’Donnell de laatste jaren ook mee aan de serie The Miracle Show.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.