Eerbetoon

Wie is Brian Thomson uit eerbetoon Outlander seizoen 7

Brian Thomson Outlander eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Brian Thomson uit Outlander seizoen 7? Aan het einde van de eerste aflevering van het zevende seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Thomson, maar wat was de rol van Brian Thomson bij Outlander?

Eerbetoon Brian Thomson

Het langverwachte zevende seizoen is in de zomer van 2023 van start gegaan. De eerste aflevering verscheen in de Verenigde Staten op 16 juni met de titel A Life Well Lost. Aan het einde van de episode werd het beeld zwart en kwam er een zogenaamde title card in beeld. “In Loving Memory of our friend and colleague Brian Thomson”, viel er te lezen. Pas hierna begon de aftiteling te spelen. Daarmee werd deze aflevering van Outlander opgedragen aan Thomson.

Wie was Brian Thomson bij Outlander?

De grote vraag is echter wie Brian Thomson was bij Outlander. Het is geen bekend gezicht voor velen, want het is geen acteur. Achter de schermen zijn de teams bij dit soort producties echter zeer groot en Thomson maakte deel uit van de crew van Outlander.

Zes jaar lang was hij actief bij de props op de art department. Props zijn alle attributen die gebruikt worden en te zien zijn tijdens een aflevering. Bij een serie als Outlander is dit extra veel werk, want het gaat om een historische serie waarbij alles wel kloppend moet zijn. Want kunt niet met kleding of attributen aan komen zetten die pas veel later in de tijd werden ontdekt of gebruikt.

Zes jaar actief bij Outlander

Van 2016 tot en met 2022 was Brian Thomson in deze rol actief bij Outlander. Over zijn verdere loopbaan is helaas niets bekendgemaakt, net zoals er geen informatie is vrijgegeven over zijn overlijden. Zijn bijdrage was echter meer dan waardevol, wat wel blijkt uit het eerbetoon van Outlander vovor Brian Thomson.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.