Eerbetoon

Wie is Charles Koppelman uit Billions eerbetoon?

Charles Koppelman Billions
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Charles Koppelman die in Billions seizoen 7 wordt geëerd. De eerste aflevering van het slotseizoen van de serie wordt afgesloten met een title card ter nagedachtenis aan Charles Koppelman, maar wat was zijn rol in Billions?

Billions over politiek en macht in New York

De serie Billions heeft zeven seizoen gedraaid en is een groot succes gebleken. In de serie draait het om de wereld van politiek en macht in New York. Daarbij zijn de eerste seizoenen gebaseerd op waargebeurde verhalen. Het eerste seizoen rondom officier van justitie Preet Bharara en zijn juridische gevechten met Capital Advisors. Het vervolg werd gebaseerd op de manipulaties van de Salomon Brothers. Al werd alles uiteraard flink gedramatiseerd.

Eerbetoon Charles Koppelman in Billions

Het zevende en laatste seizoen van Billions begon met de aflevering getiteld Tower of London. De aflevering werd afgesloten met een eerbetoon. Nadat het beeld eerst zwart werd kwam onderstaande afbeelding en tekst in beeld. Een foto van Charles Koppelman met daarbij In Loving Memory of Charles Koppelman 1940 – 2022. Daarmee werd de aflevering van Billions afgesloten en riep bij velen de vraag op wie Charles Koppelman was en wat zijn rol bij Billions was.

Charles Koppelman vader Billions-maker

Charles Koppelman was de vader van Billions bedenker en executive producer Brian Koppelman. Hij werkte als muzikant en muziekproducer. En al was hij zelf geen acteur als professie, wel verscheen hij als Cameron Stoldt in het derde seizoen van Billions. Al was dit een zeer kleine rol, die ook maar één aflevering betrof. Samen met zijn vrouw Brenda had hij drie kinderen, zij overleed in 2008 aan alvleesklierkanker.

Lang bleef Charles Koppelman niet alleen, want in oktober 2011 trouwde hij met Gerri Kyhill. Charles overleed op 25 november 2022 in New York op 82-jarige leeftijd. Ook hij leed aan kanker. Na de aflevering van Billions met het eerbetoon voor zijn vader plaatste Brian Koppelman een bericht op Instagram. “Love you, Pop. Was je maar hier om het te zien, je zou er een kick van krijgen.”

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.