Eerbetoon

Wie is David Bellisario uit eerbetoon NCIS: Los Angeles seizoen 12?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is David Bellisario uit NCIS: Los Angeles seizoen 12? Aan het einde van de eerste aflevering van het twaalfde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Bellisario, maar wat was de rol van David Bellisario bij NCIS: Los Angeles?

Wie was David Bellisario bij NCIS: Los Angeles?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 12 van de serie NCIS: Los Angeles werd stilgestaan bij het overlijden van David Bellisario. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, David Bellisario? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is het meest waarschijnlijk, want David was de zoon van de behoorlijk legendarische producent Donald P. Bellisario, de man die het hele NCIS-universum schiep!

David trad op een gegeven moment in de voetsporen van zijn vader en was als producent betrokken bij zowel NCIS als NCIS: Los Angeles. Hij was overigens óók de stiefbroer van NCIS-acteur Sean Murray (Timothy McGee in de show) én de broer van Troian Bellisario, die ooit een gastrolletje had in NCIS maar later veel bekender werd als één van de gezichten van tienerserie Pretty Little Liars.

Hersentumor

Op het titelkaartje dat te zien was na aflevering 1 van NCIS: Los Angeles seizoen 12 werd David Bellisario geprezen om zijn zachtaardigheid en zijn wijsheid. Bellisario stierf op 63-jarige leeftijd als gevolg van zijn strijd tegen kanker. In de Los Angeles Times viel te lezen: “In maart 2019 werd er een hersentumor gediagnosticeerd bij David. Twee keer werd hij geopereerd, maar op 24 juli 2020 liet hij het leven op 63-jarige leeftijd, omring door zijn geliefden.”

Donald P. Bellisario

De vader van David, Donald P. Bellisario, heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 88 jaar bereikt en leeft dus nog altijd. Sterker nog, hij is óók anno 2023 nog betrokken bij verschillende televisieseries, waaronder NCIS.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.