Eerbetoon

Wie is Derek Chavez uit 1923 eerbetoon

Derek Chavez 1923 eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Derek Chavez die in 1923 wordt geëerd. Aan het einde van de vijfde aflevering van het eerste seizoen komt er een title card in beeld om Derek Chavez te eren. Maar wie was hij en wat was zijn rol in 1923?

1923 prequel van Yellowstone

De afgelopen jaren is Yellowstone uitgegroeid tot één van de meest geliefde series. Het liet dan ook niet lang op zich wachten of het universum werd uitgebreid. Daar kwam eerst 1883 als originele prequel. Nu is daar ook 1923, een prequel voor Yellowstone en juist weer een sequel voor 1883. Het begint al met al een ingewikkelde wereld van de westerns te worden.

Derek Chavez in 1923

Derek Chavez is in 1923 geëerd in de vijfde aflevering van de originele reeks, de aflevering met de titel Ghost of Zebrina. Aan het einde van de aflevering werd het beeld zwart en kwam vervolgens de tekst In Memory of Derek Chavez in beeld. Hiermee uitte de cast en crew van 1923 diens respect aan de overleden Chavez. Maar wie was Derek Chavez en wat was bij 1923 zijn rol?

Derek Chavez overleden op 32-jarige leeftijd

Derek Chavez werkte bij de productie van 1923 en overleed onverwachts op 32-jarige leeftijd. Geboren was hij op 3 juni 1990 in Albequerque, New Mexico. Bij 1923 was Chavez een production supervisor. Deze rol had hij ook bij 1883, de eerder genoemde andere prequel van Yellowstone. Ook was hij op het moment van zijn overlijden betrokken bij Outer Range en Unbroken. Chavez werkte naast aan 1923 ook onder meer aan Longmire, The Host, Finch en Lone Survivor. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij betrokken bij bijna veertig series en films. En dat in diverse productierollen, die steeds intensiever en groter werden.

Derek Chavez een jaar getrouwd

Door zijn jonge leeftijd besloot de crew van 1923 een GoFundMe te starten voor zijn jonge gezin. Derek Chavez en zijn vrouw Kristen trouwden een jaar voor zijn overlijden op 8 januari 2022. Samen hebben ze twee kinderen. Op 12 januari 2023 overleed Chavez, volgens berichten zou hij zijn overleden aan een hartaanval. Zijn vrouw Kristen plaatste onderstaand emotioneel bericht op Facebook na diens overlijden.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.