Eerbetoon

Wie is Dr. Glenn Blodgett uit Yellowstone eerbetoon

Glenn Blodgett Yellowstone eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Dr. Glenn Blodgett en wat was zijn rol bij Yellowstone? Een vraag die veel kijkers zullen hebben van de westernserie na het kijken van aflevering acht van het vijfde seizoen. Er is een eerbetoon in Yellowstone voor Dr. Glenn Bodgett, maar wie was hij?

Eerbetoon Dr. Glenn Blodgett in Yellowstone

De achtste aflevering van seizoen vijf van Yellowstone werd in de Verenigde Staten uitgezonden op Nieuwjaarsdag, met de titel A Knife and No Coin. Het was de afsluiter van de eerste helft van het seizoen. De makers van Yellowstone hadden dit moment ingeruimd om tijd in te ruimen. De episode wordt namelijk afgesloten met een eerbetoon. In Loving Memory of Dr. Glenn Blodgett, Horse Division Manager at The 6666 Ranch. De aflevering is aan hem opgedragen, maar wie is Dr. Glenn Blodgett?

Dr. Glenn Blodgett icoon in paardengeneeskunde

Dr. Glenn Blodgett overleed op 20 november 2022 op de respectabele leeftijd van 73 jaar. Doc Blodgett wordt gezien als een icoon en pionier in de paardengeneeskunde. Geboren op 21 december 1948 in Spearman, Texas haalde hij in 1974 zijn papieren op de universiteit van Texas A&M. Acht jaar later begon het voor hem allemaal bij de Four Sixes Ranch. Veertig jaar lang was hij betrokken bij de paardenindustrie, tot aan zijn overlijden in het najaar van 2022.

Yellowstone opgenomen op ranch Blodgett

Voor Yellowstone had Dr. Glenn Blodgett in zijn laatste jaren een belangrijke rol. Hij was namelijk nog altijd betrokken bij de 6666 Ranch in Texas, oftewel de Four Sixes Ranch. Yellowstone wordt op en rond deze ranch opgenomen, waarbij de paarden uiteraard nadrukkelijk in beeld zijn. Blodgett was één van de mensen die voor de dieren zorgde, waardoor deze hun rol konden vervullen in de serie. Yellowstone heeft door de seizoenen heen laten zien hoe zwaar het is en hoeveel commitment er nodig is om een ranch te runnen.

Zwaar leven op een ranch

Dr. Glenn Blodgett deed dit in het dagelijks leven en heeft zijn leven grotendeels gewijd aan het verzorgen van paarden. En ook het begrijpen van de dieren en ervoor zorgen dat ze een beter leven op een ranch hebben. Dat is ook waarom hij wordt gezien als een pionier in de paardenwereld. Dr. Glenn Blodgett laat zijn vrouw Karen, twee dochters en vijf kleinkinderen na.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.