Eerbetoon

Wie is DuShon Monique Brown uit Chicago Fire eerbetoon

DuShon Monique Brown Chicago Fire eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

DuShown Monique Brown wordt geëerd in Chicago Fire seizoen 6. Maar wie was DuShown Monique Brown en wat was haar rol bij de populaire serie?

Connie in Chicago Fire

DuShon Monique Brown werd op 7 december 1968 geboren in Chicago. Grappig genoeg speelde ze haar grootste rol in een serie die ook in deze stad afspeelde. Haar acteercarrière begon in de film Skin Complex in 2003, twee jaar later debuteerde Brown in Prison Break. In totaal was ze dertien afleveringen te zien als verpleegster Katie Welch.

Diverse films en series volgden, om vanaf 2012 een grote rol te spelen in Chicago Fire. Deze serie werd zo’n groot succes dat er al snel ook een Chicago P.D. en Chicago Med verschenen, die ook nog deels in elkaar overliepen. DuShon Monique Brown speelde secretaresse Connie en was liefst 59 afleveringen te zien.

DuShon Monique Brown op 49-jarige leeftijd overleden

Op 24 maart 2018 kwam plotseling het nieuws naar buiten dat DuShon Monique Brown was overleden in een ziekenhuis in Olympia Fields. Brown is slechts 49 jaar oud geworden. Producer Dick Wolf van Chicago Fire reageerde geschokt op het nieuws. “De Chicago Fire familie is verslagen door het verlies van één van haar leden. Onze gedachten en gebeden gaan naar de familie van DuShon, we zullen haar allemaal missen.”

Een week na de dood van DuShown Brown werd in aflevering zestien van het zesde seizoen van Chicago Fire stilgestaan bij haar overlijden. Aan het einde van de aflevering met de titel ‘The One That Matters Most’ kwam er een eerbetoon in beeld voor Brown.

DuShon Brown overleed aan sepsis

Een week voor haar overlijden had Brown zich al gemeld in het ziekenhuis met pijn op haar borst. Twee maanden na haar overlijden is de doodsoorzaak van DuShon Monique Brown bekendgemaakt. Door haar jonge leeftijd is autopsie verricht. Daaruit bleek dat Brown stierf aan sepsis, een bloedinfectie van onbekende oorsprong. De arts heeft daarnaast aangegeven dat een hoge bloeddruk en obesitas factoren waren die bijdroegen aan haar overlijden. DuShon liet een dochter Zoe achter.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.