Eerbetoon

Wie is Fred Tate uit eerbetoon NCIS?

Fred Tate eerbetoon NCIS
Geschreven door: Sam Borremans

NCIS heeft een eerbetoon gedeeld aan Fred Tate. In de veertiende aflevering van het twintigste seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Tate. Hij werkte in het verleden mee aan NCIS, maar is vorig jaar overleden. Wie was Fred Tate en wat heeft hij betekend voor het programma dat inmiddels al twintig seizoenen lang een groot succes is? Dit is alles wat je moet weten over Fred Tate uit het eerbetoon van NCIS.

NCIS eerbetoon aan Fred Tate

De makers schenken in de dertiende aflevering van het twintigste seizoen van NCIS extra aandacht aan Fred Tate. Tate is heel wat jaren enorm belangrijk geweest voor de serie. Al vanaf het eerste seizoen werkte Tate mee als stand-in aan de serie. Jarenlang werkte Tate als stand-in voor David McCallum, die we kennen als Ducky. Als stand-in was hij verantwoordelijk om bepaalde scènes geloofwaardig te maken. Dat deed hij tot aan het negentiende seizoen van de serie.

Daarnaast verschoof Tate ook eens van achter de schermen naar voor de schermen. Hij maakte in het vierde seizoen namelijk zijn debuut in de serie als Charles Harrow in aflevering 14 genaamd ‘Blowback’. Door de jaren heen werd Tate een belangrijk lid van de NCIS familie. Daarnaast schreef hij ook boeken, waaronder The Warren.

Wat is er gebeurd met Fred Tate?

In het twintigste seizoen van NCIS wordt op een respectvolle manier afscheid genomen van Fred Tate. Zo valt te lezen: “In memory of our friend and colleague Fred Tate. We will miss you.” Het crewlid van de serie overleed op 7 december na een korte strijd tegen kanker en een longontsteking. Bij het bekendmaken van zijn dood, lieten zijn nabestaanden via Facebook weten: “Als je iets wilt doen ter nagedachtenis aan Fred, doneer dan alsjeblieft aan je lokale konijnenopvang of dierenasiel. Bedankt, de familie.”

Wie is Fred Tate uit eerbetoon NCIS
Wie is Fred Tate uit eerbetoon NCIS?

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.