Eerbetoon

Wie is Grant Wahl uit eerbetoon Ted Lasso seizoen 3

Ted Lassso eerbetoon Grant Wahl
Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Grant Wahl uit Ted Lasso seizoen 3? Aan het einde van de vierde aflevering van het derde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Wahl, maar wat was de rol van Grant Wahl bij Ted Lasso?

Eerbetoon Grant Wahl

Misschien heb je de naam van Grant Wahl al eerder voorbij zien komen. Maar zo niet, dan werd je aan het einde van de vierde aflevering van seizoen 3 van Ted Lasso geconfronteerd met zijn overlijden. In de regel is de Apple TV-show natuurlijk heel erg ‘blij’, een echte feelgood-serie, maar Ted Lasso probeert ook altijd stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in en rond de voetbalwereld. Zo ook in het geval van Grant Wahl, die ‘in het harnas’ overleed, tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden tijdens het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Wie was Grant Wahl bij Ted Lasso?

In principe was Grant Wahl helemaal niet betrokken bij Ted Lasso, maar in de Amerikaanse voetbalwereld was hij wél een heel bekend persoon. Wahl was een journalist die ook heel veel deed voor LHBTI-rechten en misschien diende hij wel een kléín beetje ter inspiratie voor het Ted Lasso-karakter Trent Grimm, de belangrijkste journalist in de show.

Grant Wahl was dus aanwezig bij het wereldkampioenschap in Qatar, waar hij gespot werd met een regenboogshirt, om homorechten onder de aandacht te brengen bij het regime aldaar of dan in ieder geval ter protest. Hij bezocht de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië (2-2 en daarna verlenging en strafschoppen), maar tijdens de verlenging ging het mis. Hij zakte in elkaar als gevolg van een aneurysma en overleed ter plekke.

Autopsie haalt twijfel over ‘vuil spel’ weg

Wahls broer Eric claimde meteen dat er vuil spel bij betrokken was, maar Grants vrouw, arts en medisch journalist Céline Gounder, ontkende dat later, na de autopsie in New York. “Het was gewoon één van die dingen… zoiets kan gebeuren, waarschijnlijk zat het er al jaren aan te komen, en om de een of andere reden moest het tijdens het WK gebeuren…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.