Eerbetoon

Wie is Harry Bring uit Criminal Minds: Evolution eerbetoon

Harry Bring Criminal Minds Evolution eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Harry Bring die in Criminal Minds: Evolution wordt geëerd. In de finale-aflevering van het eerste seizoen komt er titlecard in beeld om Harry Bring te eren. Maar wie was hij en wat was zijn rol bij Criminal Minds: Evolution?

Criminal Minds: Evolution bijzonder verhaal

De serie Criminal Minds: Evolution heeft een bijzondere voorgeschiedenis. De serie Criminal Minds begon in 2005 en zou vijftien seizoenen draaien. In 2020 kwam er een einde aan de reeks, maar twee jaar later was er toch een vervolg. Criminal Minds: Evolution gaat dan ook door het leven als het zestiende seizoen van Criminal Minds. In alle gevallen had Harry Bring een rol in de serie, waarvoor hij dus ook werd geëerd.

Eerbetoon Harry Bring in Criminal Minds: Evolution

Criminal Minds: Evolution duurde tien afleveringen. Aan het einde van de laatste episode werd het beeld zwart en kwam er vervolgens een kaart in beeld. In Loving Memory of Harry Bring was de alles zeggende tekst. Er is door de makers bewust gewacht tot de finale om Harry Bring te eren, zodat het gehele seizoen aan hem kon worden opgedragen. Voor de doorgewinterde fans van Criminal Minds zal Harry Bring een bekende naam zijn. Hij was namelijk al jarenlang betrokken bij de serie als co-executive producer en later als de executive producer. In totaal 186 afleveringen tot de serie stopte in 2020. Voor zijn overlijden had hij regelmatig interactie met de fans over de show.

Harry Bring overleden in 2021

In februari 2021 kwam Harry Bring te overlijden, na een leven lang in Hollywood rond te hebben gelopen. In 1943 werd Bring geboren in Los Angeles, waar zijn beide ouders al in Hollywood werkten. Zijn moeder Frances Hunt speelde in één film in de jaren’30, terwijl zijn vader als muziekcomponist betrokken was bij films. Zijn broer Bob Bring werkte aan meer dan twintig films als editor tot zijn overlijden in 1999.

Bring werkte ook aan The X-Files

Harry Bring was al jaren ziek en vocht tegen kanker. Op 16 februari 2021 kwam hij te overlijden, een klein jaar na het stoppen van Criminal Minds. Harry Bring was 77 jaar oud geworden. Opvallend genoeg werd één dag na zijn overlijden de serie Criminal Minds: Evolution aangekondigd. Criminal Minds was niet de enige serie waar Harry Bring met hart en ziel aan heeft gewerkt. Zo was hij nauw betrokken als producer bij The X-Files, Army Wives en Melrose Place.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.