Eerbetoon

Wie is John ‘JD’ Donohue uit Girls5eva seizoen 2?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is John ‘JD’ Donohue uit Girls5eva seizoen 2? Aan het einde van de eerste aflevering van het tweede seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Donohue, maar wat was de rol van John Donohue bij Girls5eva?

Wie was John Donohue bij Girls5eva?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 2 van de serie Girls5eva, getiteld Album Mode, werd stilgestaan bij het overlijden van John ‘JD’ Donohue. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, John Donohue? Of… misschien deed zijn naam wel een belletje rinkelen. Dat laatste is behoorlijk onwaarschijnlijk, want Donohue was helemaal niet actief voor Girls5eva. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij minder gemist wordt! Hoe dat precies zit leggen we je hieronder uit.

Volgens het profiel van John Donohue op de toonaangevende film-en-seriewebsite IMDb, werkte hij als zogenaamde ‘grip’ op verschillende sets. Een ‘grip’ is de assistent van de geluidstechnicus en die rol vervulde Donohue met verve namens de filmcrews van onder meer FBI, New Amsterdam en The Gilded Age. Op zijn Facebook-profiel vinden we een uitspraak over New Amsterdam, toen die serie verlengd werd voor nóg drie seizoenen in 2020. John ‘JD’ Donohue schreef: “Yes! Dit is één van de beste series waarvan ik onderdeel uit heb gemaakt.”

Christopher Donohue

Opmerkelijk genoeg lijkt Donohue níét gewerkt te hebben aan Girls5eva. Zijn broer, Christopher Donohue, echter wel en in dat licht moeten we dit eerbetoon zien. Scott Kinsley, een vriend van ‘JD’, schrijft op GoFundMe: “Op 15 januari 2022 is John E. Donohue heengegaan, plotseling en onverwacht op 35-jarige leeftijd. Hij laat de liefde van zijn leven Anastasia achter en via deze weg hopen we geld in te zamelen voor de begrafenis en reiskosten van Johns familie.”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.