Eerbetoon

Wie is John Kemmler uit eerbetoon 9-1-1 seizoen 4?

John Kemmler 9-1-1
Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is John Kemmler uit 9-1-1 seizoen 4? Aan het einde van de eerste aflevering van het vierde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Kemmler, maar wat was de rol van John Kemmler bij 9-1-1?

Wie was John Kemmler bij 9-1-1?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 4 van de serie 9-1-1 werd stilgestaan bij het overlijden van John Kemmler. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, John Kemmler? Het antwoord: iemand die vooral op de achtergrond te zien was! Maar hij was wel degelijk belangrijk voor het wel en wee van 9-1-1, vandaar ook het titelkaartje met daarop de tekst: “In Loving Memory of John Kemmler, 1958 – 2020“.

John Kemmler werd dus geboren in 1958 en stierf in 2020. Hij behoorde lange tijd tot de crew van 9-1-1, maar niet als acteur maar als chauffeur. Als vrachtwagenchauffeur welteverstaan, om het decor en alle benodigdheden van de ene setlocatie naar de andere te transporteren. Mede vanwege het werk van Kemmler liepen de opnames vervolgens als een Zwitsers uurwerk.

Coronabesmetting

Kemmler woonde lang in Long Beach (Los Angeles), maar verhuisde in 2009 met zijn familie naar Belmon Heights, waar hij en zijn vrouw al snel gewaardeerde leden van de community werden. In zijn vrije tijd leefde John Kemmler voor zijn passie, scouting. Bij ‘Scout Troop 14’ was hij teamleider (‘scoutmaster’) en dat was zijn lust en zijn leven. Op 22 augustus 2020 kwam hij echter te overlijden aan de gevolgen van een coronabesmetting, waardoor zijn vrouw Maria en de drie kinderen van het stel het nu zonder hun echtgenoot/vader moeten stellen. Meteen na het overlijden va John werd er geld ingezameld om de familie een handje te helpen, waarbij er in totaal 45.000 dollar verzameld werd.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.