Eerbetoon

Wie is John Prine uit eerbetoon Yellowstone seizoen 4

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is John Prine uit Yellowstone seizoen 4? Aan het einde van de derde aflevering van het vierde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Prine, maar wat was de rol van John Prine bij Yellowstone?

Wie was John Prine bij Yellowstone?

Aan het einde van aflevering 3 van seizoen 4 van de serie Yellowstone werd stilgestaan bij het overlijden van John Prine. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, John Prine? Het antwoord: nou, best wel een bekend iemand! Prine was geen acteur en hij speelde geen rolletje in Yellowstone, maar zijn muziek werd wél gebruikt in de serie. John Prine was een musicus, een singer-songwriter.

En geen onbekende singer-songwriter, want hij won gedurende zijn lange carrière verschillende GRAMMY-awards. Prine werd geboren op 10 oktober 1946 in Maywood, in de Amerikaanse staat Illinois en overleed op 7 april 2020 in Nashville, Tennessee. Hij was een succesvolle zanger in de country-scene van de Verenigde Staten en maakte nummers als ‘I Remember Everything’, ‘Angel From Montgomery’, ‘You Never Even Called Me By My Name’ en ‘Illegal Smile’.

Dubbel eerbetoon

Het kaartje met daarop de tekst ‘In loving memory of John Prine’ in aflevering 3 van seizoen 4 van Yellowstone was overigens niet het enige eerbetoon aan de zanger. Ook voordat dat in beeld kwam werd er al stilgestaan bij zijn dood. In de laatste scène van de aflevering zagen we het personage John Dutton (Kevin Costner, Josh Lucas) teruglopen naar zijn truck, begeleid door het nummer ‘Caravan of Fools’, ook al uit het portfolio van John Prine.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.