Eerbetoon

Wie is Larry Beckett uit eerbetoon Shogun?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Larry Beckett uit Shogun? Aan het begin van de miniserie (die vermoedelijk dus maar één seizoen krijgt) werd stilgestaan bij het overlijden van Beckett, maar wat was de rol van Larry Beckett bij Shogun?

Wie was Larry Beckett bij Shogun?

Aan het einde van aflevering 4 van de serie Shogun, getiteld The Eightfold Fence, werd stilgestaan bij het overlijden van Larry Beckett. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Larry Beckett? Of… misschien deed zijn naam een belletje rinkelen. Dat laatste is behoorlijk onwaarschijnlijk, want Beckett speelde alleen achter de schermen een rol op de set van Shogun. Geen hele prominente rol, maar hij was wel degelijk belangrijk!

Wie op zoek gaat naar de naam ‘Larry Beckett’ op Google komt uit bij een poëet, een dichter, die tevens werk verricht als songwriter. Deze Larry Beckett is echter nog altijd alive and kicking. De website Decider heeft daarom navraag gedaan bij FX, de zendgemachtigde van Shogun, en is op die manier achter de identiteit van de onfortuinlijke Larry Beckett gekomen. Het betreft (of eigenlijk… betrof) hier iemand die op de set van de serie dienst deed als expert op het gebied van kanonnen. Een belangrijke taak, weet eenieder die aflevering 4 van Shogun daadwerkelijk gezien heeft, want daarin spelen kanonnen een belangrijke rol.

Laurence Robert Harley Beckett

Eén van de verhaallijnen van Shogun is namelijk dat hoofdpersonage Blackthorne de samurai van krijgsheer Toranaga onderwijst in het gebruik van ‘Westerse’ kanonnen. Achter de schermen kwam Larry Beckett hier om de hoek kijken, hij zorgde ervoor dat de opnames op dit gebied gesmeerd verliepen. Larry’s volledige naam luidde Laurence Robert Harley Beckett en in januari 2022 kwam hij onverwacht op het leven, lezen we online.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.