Eerbetoon

Wie is Marta Goldstein uit eerbetoon NCIS: New Orleans seizoen 7?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Marta Goldstein uit NCIS: New Orleans? Aan het einde van de derde aflevering van het zevende seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Goldstein, maar wat was de rol van Marta Goldstein bij NCIS: New Orleans?

Wie was Marta Goldstein bij NCIS: New Orleans?

Aan het einde van aflevering 3 van seizoen 7 van NCIS: New Orleans werd stilgestaan bij het overlijden van Marta Goldstein. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Marta Goldstein? Het antwoord: iemand die achter de schermen heel belangrijk was voor het wel en wee bij NCIS. Vandaag misschien ook de afleveringstitel ‘One of Our Own’ (een van de onzen), en sowieso het titelkaartje ter nagedachtenis: “In Loving Memory of Marta Goldstein“.

Goldstein was dus een belangrijk radertje in de motor van NCIS. Sinds jaar en dag was ze supervisor bij het opzetten van scripts in Hollywood, waarbij ze mede de laatste hand legde aan de verhalen van series als Ugly Betty, Scrubs en The Practice. In 2014 werd ze bij het team van NCIS: New Orleans gehaald, waar ze onderdeel van uitmaakte tot haar dood in 2020.

De favoriete restaurants van Marta Goldstein

Een uitgave van het lokale medium Slidell Magazine, populair in New Orleans waar de opnames van NCIS: New Orleans (natuurlijk) plaatsvonden gaf in 2015 een inkijkje in het leven van Goldstein. “Scriptsupervisor Marta Goldstein liet huis en haard achter om betrokken te kunnen worden bij NCIS: New Orleans”, viel er te lezen. “Ze pakte wat kleine benodigdheden in en nam haar hond natuurlijk mee. Inmiddels is ze helemaal ingeburgerd. Per tram (de ‘St. Charles streetcar’) gaat ze elke dag naar haar werk, maar daar klaagt ze wel een beetje over. Onderweg komt ze namelijk dusdanig veel goede restaurants tegen, waar ze ook een lijstje van heeft gemaakt, dat ze al wel wat is aangekomen…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.