Eerbetoon

Wie is Michele Poulik uit eerbetoon NCIS: Los Angeles seizoen 13?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Michele Poulik uit NCIS: Los Angeles seizoen 13? Aan het einde van de eerste aflevering van het dertiende seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Poulik, maar wat was de rol van Michele Poulik bij NCIS: Los Angeles?

Wie was Michele Poulik bij NCIS: Los Angeles?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 13 van de serie NCIS: Los Angeles werd stilgestaan bij het overlijden van Michele Poulik. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Michele Poulik? Het antwoord: nou, best wel een belangrijk radertje in het NCIS-geheel! Poulik was dan wel geen acteur en ze speelde geen rolletje in NCIS: Los Angeles, maar ze zorgde er wél voor dat de set tiptop in orde was bij de opnames. En dat jarenlang…

Dergelijke krachten worden natuurlijk nogal eens vergeten, omdat de acteurs dé gezichten zijn van een film of serie, maar Michele Poulik was dus wel degelijk superbelangrijk voor het wel en wee rond NCIS. Ze hielp mee bij het ‘in elkaar zetten’ van maar liefst 200 afleveringen, met betrekking tot de opnames en de verschillende sets/decors. En op die manier werd ze dus ook opgenomen in de ‘NCIS-familie’.

‘We gaan Michele Pouliks glimlach missen’

Michele Poulik kwam te overlijden in de zomer nadat de afleveringen van seizoen 12 uitgezonden waren, voorafgaand aan de release van het dertiende seizoen van NCIS: Los Angeles. Aan het einde van seizoen 13 aflevering 1 werd er daarom meteen al stilgestaan bij haar dood, waarbij de makers het volgende meldden: “Michele’s smile, presence, and laughter, lit up every day.” Oftewel: Micheles glimlach, aanwezigheid en gelach maakten elke dag een beetje beter…

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.