Eerbetoon

Wie is Shannon Soucie uit eerbetoon NCIS?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Shannon Soucie uit NCIS seizoen 18? Aan het einde van de dertiende aflevering van het achttiende seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Soucie, maar wat was de rol van Shannon Soucie bij NCIS?

Wie was Shannon Soucie bij NCIS?

Aan het einde van aflevering 13 van seizoen 18 van de langlopende serie NCIS werd stilgestaan bij het overlijden van Shannon Soucie. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Shannon Soucie? Het antwoord: een waardevolle kracht, maar géén prominente. We hebben namelijk wel eventjes in de materie moeten duiken om de identiteit van Soucie te achterhalen, maar uiteindelijk is dat toch gelukt. Shannon Soucie was namelijk een haarstylist die op de set van NCIS werkte, maar níét gedurende alle seizoenen. Alleen in seizoen 3 zorgde ze ervoor dat de kapsels van de NCIS-hoofdpersonen tiptop verzorgd waren.

Soucie genomineerd voor een Emmy

Vóórdat Soucie aan de slag ging bij NCIS was ze al tien jaar actief in de business. Volgens de zogenaamde ‘Make-Up Artists and Hair Stylists Guild’ werkte ze op de sets van films als Primary Colors, The Man in the Moon en The Last Samurai. Ook op televisiegebied was ze echter een bezige bij, met betrekking tot Lois & Clark, CSI en JAG. In 2000 was ze zelfs onderdeel van een team dat genomineerd werd voor een Emmy voor ‘Hairstyling for a Miniseries, Movie or a Special’. Het desbetreffende team had klaarblijkelijk geweldig werk afgeleverd voor de tv-film Geppetto, een spin-off van het welbekende Pinokkio-verhaal met Drew Carey en Julia Louis-Dreyfus in de hoofdrollen.

Carla Dean, de ‘hoofdkapster’ van NCIS, liet na het overlijden van haar oud-collega weten: “Shannon had altijd een lach op haar gezicht. Ze was altijd blij en bekommerde zich om het welzijn van alles en iedereen. We gaan haar missen.”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.