Eerbetoon

Wie is Shay Leonard uit eerbetoon The Crown seizoen 6?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Shay Leonard uit The Crown? Aan het einde van de zesde aflevering van het zesde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Leonard, maar wat was de rol van Shay Leonard bij The Crown?

Wie was Shay Leonard bij The Crown?

In aflevering 6 van seizoen 6 van de serie The Crown werd stilgestaan bij het overlijden van Shay Leonard. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Shay Leonard? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is ietwat onwaarschijnlijk, maar wij helpen je een handje! Shay Leonard was namelijk een ‘art director’ en tv-producent.

Leonard was betrokken bij verschillende grote projecten, waaronder bijvoorbeeld Sherlock Holmes, Hot Fuzz, The Ghost en Vampire Academy. Ook werd de 54-jarige ‘filmmaker’ geregeld ingezet door Netflix, bijvoorbeeld bij Anatomy of a Scandal en The Crown. Drie jaar lang gaf hij ziel en zaligheid voor die laatste serie, van 2017 tot 2020.

In Memoriam: Shay Leonard

Niet alleen op televisie-en-filmgebied zal Shay Leonard gemist worden, want hij was een fantastische vader voor zijn zoon Liam, lezen we, en een geweldige echtgenoot voor zijn vrouw Ekin. Wat er precies gebeurd is met Leonard weten we overigens niet, maar wel is bekend dat hij zes maanden ziek was alvorens hij het leven liet.

Daarna kwamen de makers van The Crown dus in actie, met een titelkaartje aan het einde van de zesde aflevering van het zesde seizoen: ‘In Memoriam, Shay Leonard, 1970-2023’. ‘Leonard was vriendelijk, grappig en zorgzaam’, willen de nabestaanden je laten weten, ‘een geweldig mens dat vreselijk gemist zal worden’!

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.