Eerbetoon

Wie is Si Spencer uit eerbetoon Bodies aflevering 1

Si Spencer Bodies eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Bodies aflevering 1 wordt afgesloten met een eerbetoon voor Si Spencer. Wie was hij en waarom wordt hij geëerd in de Britse Netflix serie? Het antwoord is helder, want Si Spencer is de geestelijk vader van Bodies.

Bodies mysterieuze Britse crimeserie

In Bodies zien we een bijzondere moordzaak, want vier rechercheurs treffen hetzelfde lichaam aan. Alleen er zijn wat problemen, want deze rechercheurs leven namelijk allemaal in een andere tijd. In 1890 wordt het lijk voor het eerst ontdekt en daarna in 1941, 2023 én 20253. Hoe dit zit wordt in acht afleveringen uit de doeken gedaan en levert een bijzondere mysterieuze crimeserie op.

Wie is Si Spencer in Bodies?

Wie is Si Spencer in Bodies, een logische vraag door het slot van de eerste aflevering. Na de laatste scene wordt het beeld zwart en komt er een tekst in beeld. In Memory of Si Spencer 1961-2021. Hiermee wordt de eerste aflevering van Bodies opgedragen aan Si Spencer. Hij is de geestelijk vader van Bodies, want de serie is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Si Spencer en tekenaar Dean Ormston.

Si Spencer werd in 1961 geboren in Sheffield en kwam op 16 februari 2021 te overlijden. De Britser schrijver bracht Bodies tussen juli 2014 en februari 2015 uit. Het was één van zijn vele werken. De grootste series waren Judge Dredd (in de jaren’90 al eens verfilmd), Harke & Burr en The Vinyl Underground. Ook heeft hij een aflevering van de Doctor Who spin-off Torchwood op zijn naam staan.

Si Spencer overleden in 2021

In 2021 kwam Si Spencer te overlijden. Op 59-jarige leeftijd kreeg hij een hartaanval. Zo heeft hij het debuut van Bodies nooit meegemaakt. Deze serie werd in 2022 geproduceerd, nadat een jaar eerder de reeks werd aangekondigd. Naast Bodies heeft hij dus veel andere producties op zijn naam staan. En was ook betrokken bij diverse DC Comics. Daar werkte hij onder meer samen met Neil Gaiman, bekend van Good Omens, American Gods en The Sandman.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.