Eerbetoon

Wie is Terrence O’Hara uit eerbetoon NCIS?

Terrence O'Hara eerbetoon NCIS
Geschreven door: Sam Borremans

Wie is Terrence O’Hara? Dat is iets wat veel kijkers van NCIS zich afvragen nadat er in de elfde aflevering van seizoen 20 een eerbetoon aan hem is gewijd. O’Hara overleed eind 2022 op 76-jarige leeftijd, maar wie was hij en wat betekende hij voor NCIS?

NCIS eerbetoon aan Terrence O’Hara

Kijkers van NCIS stuiten in aflevering 11 van seizoen 20 op een bijzonder eerbetoon. Aan het einde van de aflevering verschijnt er een speciale title card. Daarmee wordt afscheid genomen van een ‘goede vriend en collega’.

Terrence O’Hara overleed op 5 december 2022 op de leeftijd van 76 jaar in een medisch centrum in Los Angeles. Hij streed maar liefst vijf jaar tegen kanker, maar de ziekte werd hem uiteindelijk toch fataal. O’Hara liet zijn vrouw Shanna Reed O’Hara, kinderen Stacey, Jon en Maddie en twee kleinkinderen na.

Wie was Terrence O’Hara voor NCIS?

Terrence speelde achter de schermen gedurende zijn leven een belangrijke rol bij NCIS. Hij werkte al vanaf de allereerste aflevering mee aan het programma als regisseur. De laatste aflevering waarin hij meewerkte was er een in seizoen 19 genaamd Birds of a Feather. Daarnaast regisseerde hij ook meer dan dertig afleveringen voor NCIS: Los Angeles. Ook werkte O’Hara mee aan Smallville, Voyagers!, CSI: Crime Scene Investigation, Sons of Anarchy en The Blacklist.

Groot gemis

Het overlijden van Terrence O’Hara werd bekend gemaakt door dochter Maddie. “Ik had nooit gedacht dat ik deze woorden zou schrijven, het is surrealistisch. Ik heb me altijd voorgesteld dat hij me naar het altaar zou begeleiden, dat hij zijn kleinkinderen zag opgroeien en oud werd bij het meer samen met mijn moeder. Maar kanker is een bitch en zijn leven was te kort. Hij heeft de afgelopen vijf jaar stilletjes gevochten, de hele tijd, regisserend, werkend, vechtend en glimlachend erdoorheen.”

Mark Horowitz, de uitvoerend producent van NCIS, lanceerde een statement voor O’Hara: “Een van de vele sterke punten van Terrence als regisseur was zijn nieuwsgierigheid en begrip van de menselijke natuur. Hij hield ervan om menselijke emoties te onderzoeken en de dingen die de mensen drijven. Of het nu een nieuwe acteur was in hun eerste rol op het scherm of de ster van de serie… Terence had zo’n instinct om acteurs te helpen, om snel uit te zoeken wat elk van hen nodig had”, aldus Horowitz.

Terrence O Hara

Over de Auteur

Sam Borremans

Romantische films staan bij Sam bovenaan haar lijst met favoriete films. Ze zwijmelt het liefst weg bij een zoetsappige film die (bijna) altijd goed afloopt. Al zit ze ook in de bioscoop zodra een nieuwe Marvel-film draait. Maar het allerleukste is om de verhalen achter films (en series) te achterhalen.