Eerbetoon

Wie is Timothy Reynolds uit eerbetoon Yellowstone?

Timothy Reynolds Yellowstone eerbetoon
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Timothy Reynolds die in Yellowstone een eerbetoon krijgt. Aan het einde van de vijfde aflevering van het vijfde seizoen wordt een zogeheten titlecard getoond. Maar wie was Timothy Reynolds en wat was zijn rol bij de serie Yellowstone?

Yellowstone eerbetoon aan Timothy Reynolds

De langlopende western Yellowstond is aanbeland bij het vijfde seizoen. Voor de vijfde aflevering van dit seizoen besloten de makers om stil te staan bij Timothy Reynolds. Aan het einde van de aflevering met de titel Watch ‘Em Ride Away kwam een eerbetoon voor Reynolds in beeld. In Memory of Timothy Reynolds. Vermoedelijk ging er niet direct een belletje rinkelen, want hij was geen acteur in de serie. Wel had hij als crewlid een belangrijke functie om de serie mogelijk te maken.

Wat deed Timothy Reynolds bij Yellowstone

Timothy Reynolds werkte bij de eerste vier seizoenen als technicus achter de schermen. Zijn functieomschrijving was elektricien en Best Boy Sound Lighting Tech. Daarbij was Reynolds voornamelijk verantwoordelijk voor de belichting, zodat alles in beeld gebracht kon worden zoals de makers graag wilden. En zorgt voor de gewenste sfeer.

Veel films achter zijn naam staan

Yellowstone was allerminst de eerste klus van Timothy Reynolds. In dit decennium was hij betrokken bij veel films, waaronder Hereditary, John Carter, Wind River en Lone Ranger met Johnny Depp. Zijn werk in Hollywood begon al in 1997, nadat hij erachter was gekomen dat zijn oorspronkelijke werk – effectenmakelaar – het gewoon niet was. In totaal was hij betrokken bij 26 films en series. Op 24 augustus 2022 kwam hij te overlijden, op 66-jarige leeftijd. Hij liet een vrouw Sierra, kinderen en kleinkinderen na.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.