Eerbetoon

Wie is Wimie Wilhelm uit eerbetoon Ferry de Serie

Eerbetoon Wimie Wilhelm Ferry de Serie
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Wimie Wilhelm bij Ferry de Serie, tot twee keer toe is er namelijk een eerbetoon in de serie verwerkt voor haar. Ferry de Serie is de prequel op Undercover en verscheen eind 2023 op Netflix. Er was een duidelijke rol weggelegd voor Wimie Wilhelm, maar wat deed ze bij Ferry de Serie?

Ferry de Serie na Undercover

In Ferry de Serie maken we opnieuw kennis met Ferry Bouman. Hij maakte naam in Undercover, waar hij al een grote boef was en in de val moest worden gelokt door twee undercoveragenten. Het personage was voor velen zo interessant dat er twee jaar geleden een Ferry de Film kwam. Hoe werd kleine Ferry vanuit Amsterdam groot en verkaste naar Brabant. De serie gaat nu verder in het Brabantse, waar hij zijn naam definitief wil vestigen.

Wimie Wilhelm in Ferry de Serie

Aan het einde van de tweede aflevering van Ferry de Serie wordt er aandacht besteed aan het overlijden van Wimie Wilhelm. Na de laatste scene komt er een tekst in beeld. In liefdevolle herinnering Wimie Wilhelm 1961 – 2023. Daarmee werd deze aflevering aan haar opgedragen. Opmerkelijk is dat ook na de achtste aflevering er nog even wordt stilgestaan bij Wimie Wilhelm, iets dat maar zelden voorkomt dat er na meer dan één aflevering ingezoomd wordt op een eerbetoon.

Wimie Wilhelm speelde in Undercover

Wimie Wilhelm speelde een rol in Undercover. In het tweede seizoen was ze namelijk drie afleveringen te zien als advocate Lars, die Ferry Bouman bijstond in zijn zaak. Zonder succes, want Ferry moest de gevangenis is. En het was niet de eerste keer dat Ferry contact had met deze advocate, zo bleek in Ferry de Serie. Aan het begin van de tweede aflevering krijgt hij namelijk de advocate aan de telefoon. Want die wil graag een gesprek voor haar cliënte regelen.

Al in 1992 was Wilhelm voor het eerst te zien op televisie in Niemand de deur uit! en Bureau Kruislaan. Ze was daarna steeds vaker in bekende Nederlandse series te zien en zal voor het grote publiek vooral bekend zijn als Els Peeters in Baantjer. Liefst 62 afleveringen stond ze achter de balie van Bureau Warmoesstraat. Met Frank Lammers, hoofdrolspeler in Ferry de Serie, werkte Wimie Wilhelm vaker samen. Zo maakten ze Herrie in Huize Gerri. Wimie werd op 21 augustus 1961 geboren in Amsterdam, in de hoofdstad overleed ze ook op 16 september 2023. Overigens werd ze geboren als Anita Wilhelm, maar besloot op haar achttiende haar voornaam te veranderen.

Wimie Wilhelm overleden

In het najaar van 2023 kwam het plotse bericht dat Wimie Wilhelm was overleden. Ze hoorde pas drie weken voor haar overlijden dat ze ongeneeslijk ziek was. Tot vlak voor haar dood had ze nog volop gewerkt en haar laatste werk vond dan ook postuum plaats. Naast voor de camera’s werkte ze ook volop achter de schermen. Zo regisseerde ze cabaretvoorstellingen voor Eva Crutzen, Richard Groenendijk en Rayen Panday. Wimie Wilhelm is 62 jaar oud geworden.

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.