Eerbetoon

Wie is Yakira Chambers uit eerbetoon NCIS: Hawaii seizoen 2

Yakira Chambers NCIS Hawaii
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Wie is Yakira Chambers, een vraag die veel NCIS: Hawaii kijkers zullen hebben. In het tweede seizoen werd er een eerbetoon getoond voor Chambers, die op 42-jarige leeftijd is overleden. Maar wie is Yakira Chambers?

Chambers overleden door verstikking

Aan het einde van NCIS: Hawaii seizoen 2 aflevering 11 is er een tribute voor Yakira Chambers. De titlecard die in beeld komt meldt dat de aflevering is opgedragen in nagedachtenis van haar. Dit was voor het seizoen al aangekondigd, want op 5 december 2022 overleed Chambers onverwachts op slechts 42-jarige leeftijd. Het verhaal hierachter is heftig. De familie van Chambers heeft tegenover Deadline namelijk verteld dat ze is overleden door acute verstikking. Zw was samen met haar moeder bij een winkelcentrum in Newport Beach, Californië, toen ze opeens ademhalingsproblemen kreeg en instortte.

Chambers story editor bij NCIS: Hawaii

In het eerste seizoen van NCIS: Hawii schreef Yakira Chambers mee aan vier afleveringen. Ze wist deze plek te verwerven door haar goede prestaties bij de ViacomCBS Writers Mentoring Program. Haar werk werd goed beoordeeld, want ze werd voor het tweede seizoen gepromoveerd naar story editor.

Chambers naast NCIS: Hawaii ook actrice

Naast schrijverswerk heeft Yakira Chambers voor NCIS: Hawaii ook heel wat acteerklussen gehad. Zo was ze te zien in Eye See Me, I Now Pronounce You Chck & Larry, Insecure, John Henry, The Misadventures of Akwkward Black Girl en de komedieserie M.O. Diaries, waarin ze Michelle Obama speelde. Naast het werk bij NCIS: Hawaii was Chambers ook bezig met haar eigen projecten en had een TV-pilot ingediend.

Chambers zette stichting op

Yakira Chambers liet haar man (Anthony Welch) en een stiefzoon achter. Haar familie heeft een inzameling gehouden voor haar begrafenis en gaf aan Deadline een verklaring. “Haar plotselinge en vroegtijdige dood heeft ons allemaal verdrietig gemaakt. Yakira was een symbool van hoop voor onze gemeenschap, een bewaker van onze cultuur en een voorbeeld van hoe je dromen najagen eruit ziet.” Ze vervolgen: “Yakira’s passie reikte verder dan haar dagelijks werk. Ze hield ervan anderen te helpen. Ze geloofde in gelijkheid en de demarginalisering van gekleurde mensen om gelijkheid voor iedereen te creëren. Deze passie heeft ze omgezet in een stichting: CureConstanceFoundation. Een organisatie die is ontstaan uit de noodzaak om financiële opties te vinden voor mensen met gezondheidsproblemen.”

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.