Eerbetoon

Wie zijn Lance Reddick en Annie Wersching uit eerbetoon Bosch: Legacy seizoen 2?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie zijn Lance Reddick en Annie Wersching uit Bosch: Legacy seizoen 2? Aan het einde van de eerste aflevering van het tweede seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Reddick en Wersching, maar wat waren de rollen van Lance Reddick en Annie Wersching bij Bosch: Legacy?

Lance Reddick bij Bosch: Legacy?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 2 van de serie Bosch: Legacy werd stilgestaan bij het overlijden van Lance Reddick en Annie Wersching. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie waren dat dan, Lance Reddick en Annie Wersching? Of… misschien deden hun namen meteen een belletje rinkelen. Dat zou best kunnen, want we hebben het hier over twee overleden acteurs die best een prominente rol vervulden in het universum van Bosch!

Annie Wersching kwam in Bosch seizoen 1, de voorloper van Bosch: Legacy, namelijk geregeld voorbij als Officer Julia Brasher. In de seizoenen 2 en 7 had ze vervolgens een gastrolletje. Lance Reddick speelde op zijn beurt Police Chief Irvin Irving in maar liefst 68 afleveringen van Bosch. Daarnaast is deze acteur bekend van een aantal andere grote (Hollywood-)producties, zoals bijvoorbeeld The Wire en John Wick.

Annie Wersching bij Bosch: Legacy?

Wersching kreeg in 2020 te horen dat ze aan kanker leed, maar legde haar werk niet neer en ging door als acteur. Ze speelde nog in Star Trek: Picard, The Rookie en verzorgde de stem van Tess in de populaire game The Last of Us, die later verfilmd werd door HBO. Reddicks dood op 17 maart van dit jaar leidde tot de nodige nieuwsberichten, gezien zijn beroemdheid. Later werd echter bekend dat hij op ‘natuurlijk wijze’ heen was gegaan. Annie Wersching werd slechts 45 jaar oud, waar Lance Reddick op 60-jarige leeftijd het leven liet. Ze worden beiden gemist, aldus de makers van Bosch.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.