True Crime

Woman of the Hour: Waargebeurde verhaal van Cheryl Bradshaw en seriemoordenaar Rodney Alcala

Geschreven door: Maikel de Lange

De film Woman of the Hour vertelt een angstaanjagend verhaal, maar dat angstaanjagende verhaal is wel degelijk waargebeurd. Cheryl Bradshaw, het personage van Anna Kendrick, deed in de jaren’70 mee aan de televisieshow The Dating Game, maar kreeg een nogal… choquerende verrassing.

Woman of the Hour

Het plot van Woman of the Hour steekt als volgt in elkaar: vrijgezel Cheryl Bradshaw neemt in de jaren 70 deel aan het datingprogramma The Dating Game. Aan de tv-show houdt ze een (op het eerste oog) knappe en grappige date over, maar niets is wat het lijkt. Achter de façade van haar date, Rodney Alcala, schuilt namelijk een heuse seriemoordenaar!

Cheryl Bradshaw

Dat klinkt misschien bedacht, maar dat is het dus niet. Cheryl Bradshaw was daadwerkelijk één van de ‘bachelorettes’ in de populaire tv-datingshow The Dating Game. Ze werd aan Rodney Alcala gekoppeld, maar wist niet wat haar te wachten stond. Haar match was namelijk een psychopaat, een seriemoordenaar die op dat moment nog volop bezig was met zijn ‘killing spree‘. Gelukkig kreeg ze op enig moment een ingeving, waarna ze met de productie van het programma besloot te bellen. “Ik kan niet meer met deze man daten”, zei ze. “Ik krijg rare ‘vibes’ van hem en voel me gewoonweg oncomfortabel. Is dat een probleem voor de show?” Het antwoord was ‘nee’ en dat antwoord redde haar leven.

Rodney Alcala

Rodney Alcala was namelijk een seriemoordenaar die actief was tussen 1968 en 1979. In dat laatste jaar werd hij opgepakt na een moordserie die liefst twee jaar in beslag nam, waarin hij vijf mensen vermoordde. Het werkelijke aantal slachtoffers dat Alcala op zijn geweten heeft is echter nooit helemaal bekend geworden. De autoriteiten hebben acht moorden aan zijn persoontje gelinkt, maar er wordt gefluisterd dat hij misschien wel 130 personen om het leven heeft gebracht. Hij was namelijk in het bezit van duizenden ‘sinistere’ foto’s van slachtoffers (van hemzelf óf van anderen). Een aantal van die foto’s konden gebruikt worden om misdaden op te lossen, maar sommige bleven een mysterie…

Waar is Rodney Alcala nu?

Alcala werd vanwege zijn deelname aan The Dating Game omgedoopt tot ‘The Dating Game Killer’, maar in 1979 werd hij dus in de kraag gevat en vervolgens werd hij ter dood veroordeeld. De daadwerkelijke straf werd echter nooit uitgevoerd en uiteindelijk kwam de seriemoordenaar op 77-jarige leeftijd te overlijden in Corcoran, Californië.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.