Eerbetoon

Wie is Dale Hay uit eerbetoon Chicago Fire seizoen 12?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Dale Hay uit Chicago Fire seizoen 12? Aan het einde van de tweede aflevering van het twaalfde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Hay, maar wat was de rol van Dale Hay bij Chicago Fire?

Wie was Dale Hay bij Chicago Fire?

Aan het einde van aflevering 2 van seizoen 12 van de serie Chicago Fire, getiteld Call Me McHolland, werd stilgestaan bij het overlijden van Dale Hay. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Dale Hay? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is ietwat onwaarschijnlijk, want Dale was enkel en alleen achter de schermen actief voor de ‘brandweerserie’. Dale Hay was namelijk onderdeel van het ‘constructieteam’ van Cinespace Chicago Film Studios, een van de grootste facilitairs van filmsets in de Verenigde Staten én de plek waar verschillende beelden geschoten zijn voor Chicago Fire en zijn spin-offs Chicago PD en Chicago Med.

American Cancer Society

Volgens het overlijdensbericht dat de nabestaanden van Hay gepubliceerd hebben, overleed de beste man op 8 september 2023 op 57-jarige leeftijd in Northridge in de Amerikaanse staat Illinois. Hij laat zijn vrouw Laurie Mpistolarides en drie kinderen (Dale III, Heather en Jessica) achter. Voor de begrafenis van Dale vroeg zijn familie niet om bloemen, maar liever om donaties aan de American Cancer Society.

Treat Williams

Voor Chicago Fire was 2023 een jaar van rampspoed, want ook acteur Treat Williams kwam te overlijden. Hij liet het leven als gevolg van een motorongeluk, waarbij hij af wilde slaan maar over het hoofd werd gezien door een automobilist. Williams werd per traumahelikopter naar het Albany Medical Center in New York overgebracht, maar kon niet meer worden gered.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.