Eerbetoon

Wie is Richard Lewis uit eerbetoon Curb Your Enthusiasm seizoen 12?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Richard Lewis uit Curb Your Enthusiasm seizoen 12? Aan het begin van de vijfde aflevering van het twaalfde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Lewis, maar wat was de rol van Richard Lewis bij Curb Your Enthusiasm?

Wie was Richard Lewis bij Curb Your Enthusiasm?

Aan het einde van aflevering 5 van seizoen 12 van de serie Curb Your Enthusiasm, getiteld Fish Stuck, werd stilgestaan bij het overlijden van Richard Lewis. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Richard Lewis? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is best waarschijnlijk, want Lewis speelde best een prominente rol in Curb Your Enthusiasm: hij was in liefst 42 afleveringen te zien. Óók nog in de vijfde aflevering van seizoen 12, nadat zijn overlijden dus al was aangekondigd.

Misschien ken je Lewis overigens wel van zijn andere werk. Bijvoorbeeld als komiek of van films als Robin Hood: Men in Tights of Leaving Las Vegas. Zijn eerste televisierolletje speelde de Amerikaan al in 1979, dus hij was waarlijk een oude rot in het vak!

Overleden aan hartaanval

Richard Lewis’ publicist Jeff Abraham maakte eind februari bekend dat de komediant annex acteur was overleden. Dat gebeurde op 27 februari (op 76-jarige leeftijd) als gevolg van een hartaanval. Larry David, ook te zien in ‘Curb’, wendde zich meteen tot zijn social media om te schrijven: “Richard en ik werden in een tijdspanne van drie dagen geboren, in hetzelfde ziekenhuis nog wel, en het grootste gedeelte van mijn leven was hij als een broer voor me. Hij was de grappigste persoon ooit, maar ook nog eens de liefste. Vandaag heeft hij me echter laten huilen en dat vergeef ik hem nooit…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.