Eerbetoon

Wie is Wendell Johnson uit eerbetoon The Neighbourhood seizoen 6?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Wendell Johnson uit The Neighbourhood seizoen 6? Aan het einde van de eerste aflevering van het zesde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Johnson, maar wat was de rol van Wendell Johnson bij The Neighbourhood?

Wie was Wendell Johnson bij The Neighbourhood?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 6 van de serie The Neighbourhood, getiteld Welcome to the Food Box, werd stilgestaan bij het overlijden van Wendell Johnson. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Wendell Johnson? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is nogal onwaarschijnlijk, want Johnson was enkel en alleen achter de schermen actief voor The Neighbourhood. Hij was namelijk ‘production designer’ (Wendell was verantwoordelijk voor het decordesign).

Die rol vervulde hij overigens niet alleen op de set van The Neighbourhood, maar op meerdere plekken. Hij was bijvoorbeeld óók betrokken bij Star Trek V en Andy Richter Show. Richten we ons echter op The Neighbourhood, dan vinden we 33 credits terug: Wendell Johnson werkte mee aan 33 afleveringen van de genoemde serie.

GoFundMe-pagina

Het is een beetje onduidelijk hoe Johnson precies om het leven is gekomen, maar dat gebeurde in ieder geval plotseling op 18 oktober 2023, lezen we op de GoFundMe-pagina die daarna in het leven is geroepen ten faveure van zijn nabestaanden. Amy Wilson, die Johnson goed kende, laat weten: “Wendell vond het geweldig om voor designers als Roy Christoper en Herman Zimmerman te werken en leerde zo ontzettend veel van deze mensen, dat hij zelf ook aan de weg begon te timmeren. Eerst was hij production assistant, toen werd hij set designer en vervolgens ook production designer… We gaan zijn aanstekelijke glimlach ontzettend missen…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.