Eerbetoon

Wie is Rick Neale uit eerbetoon Resident Alien seizoen 3?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Rick Neale uit Resident Alien seizoen 3? Aan het einde van de eerste aflevering van het derde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Neale, maar wat was de rol van Rick Neale bij Resident Alien?

Wie was Rick Neale bij Resident Alien?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 3 van de serie Resident Alien, getiteld Lone Wolf, werd stilgestaan bij het overlijden van Rick Neale. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Rick Neale? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste lijkt ons niet waarschijnlijk, want Neale kwam nooit daadwerkelijk op beeld in Resident Alien. Achter de schermen was hij echter een belangrijke en zeer gewaardeerde kracht.

Rick Neale was best een bekend gezicht in het Canadese tv-en-filmwereldje, want hij was onderdeel van verschillende prominente productiehuizen in het Noord-Amerikaanse land, telkens weer als ’transporteur’, als vrachtwagenchauffeur dus. De uitbraak van het coronavirus zorgde er echter voor dat zijn werk opdroogde, waardoor hij andersoortige goederen ging vervoeren. En dat leidde uiteindelijk tot een noodlottig ongeval…

Noodlottig ongeval Neale

Op 5 oktober 2023 kwam Neale namelijk om het leven bij een botsing op de zogenaamde Trans Canada Highway, vlak bij Spences Bridge. Een half jaartje daarvoor was hij nog betrokken bij de opnames van Resident Alien seizoen 3, die tot 1 mei 2023 duurden. Paul Smith, een goede vriend van Rick Neale, liet na de dood van zijn kompaan weten: “Rick voelde zich genoodzaakt om trucker te worden, omdat hij brood op de plank wilde brengen voor zijn familie.” Een andere vriend, Ryan Bieber, voegde daaraan toe: “Hij vond het eigenlijk te gevaarlijk, maar familie was zó belangrijk voor Rick…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.