Eerbetoon

Wie is Lance Reddick uit eerbetoon Percy Jackson and The Olympians

Lance Reddick Percy Jackson and the Olympians
Geschreven door: Alex van Vogelpoel

Lance Reddick wordt in de seizoensfinale van Percy Jackson and The Olympians geëerd. Maar wie was Reddick en wat was zijn rol in deze serie van Disney+. En ook hoe wordt zijn rol overgenomen.

Lance Reddick geëerd in Percy Jackson and the Olympians

De naam Lance Reddick was misschien bij het grote publiek niet al te bekend, maar na zijn overlijden bleek opeens in hoeveel grote producties hij te zien was. De acteur had een vaste rol in de Amazon Prime Video-serie Bosch, Fringe, The Wire en maakte tevens naam in de John Wick-films. Tot aan zijn overlijden werkte hij door, want Reddick had ook een prominente rol in Percy Jackson and the Olympians. Aan het einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen werd het beeld even zwart waarop er een title card in beeld kwam. ‘In Loving Memory of Lance Reddick‘. Waarop de aflevering aan hem werd opgedragen.

Lance Reddick is Zeus

In Percy Jackson and the Olympians speelde Lance Reddick een belangrijke rol. Hij vertolkte namelijk Zeus. Reddick overleed op 17 maart 2023. Zijn overlijden kwam zeer onverwachts, hij was pas zestig jaar oud. Na onderzoek bleek dat Reddick overleed aan een hartaandoening. Zijn overlijden was kort nadat de opnames van Percy Jackson and the Olympians was afgerond. In 2024 zal hij in nog een aantal producties verschijnen die allemaal waren afgerond in de maanden voor zijn dood.

Wie vervangt Reddick in Percy Jackson and the Olympians

De makers van Percy Jackson and the Olympians hebben door het overlijden van Reddick wel een gat te vullen. Zeus komt namelijk in alle boeken van Percy Jackson voor en een tweede seizoen is al aangekondigd. Hierin zal het boek The Sea of Monsters worden verfilmd. De productie is al begonnen en er zal dus een nieuwe acteur worden gezocht om de rol van Zeus op zich te nemen. Wie dat wordt is ten ten tijde van het verschijnen van dit artikel nog niet bekendgemaakt,

Over de Auteur

Alex van Vogelpoel

Door een fascinatie voor geschiedenis en ook een kortstondige opleiding Geschiedenis is waargebeurde verhalen een snel gemaakte link. Hoe zit het echte verhaal in elkaar? Dat is wat Alex graag uitzoekt.