Eerbetoon

Wie is Kristina Jones uit eerbetoon The Equalizer seizoen 4?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Kristina Jones uit The Equalizer seizoen 4? Aan het einde van de eerste aflevering van het vierde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Jones, maar wat was de rol van Kristina Jones bij The Equalizer?

Wie was Kristina Jones bij The Equalizer?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 4 van de serie The Equalizer (niet te verwarren met de films met Denzel Washington), getiteld Truth for Truth, werd stilgestaan bij het overlijden van Kristina Jones. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Kristina Jones? Of… misschien deed haar naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is nogal onwaarschijnlijk, want Jones was alleen maar achter de schermen actief voor The Equalizer. Al moet je je niet vergissen: ze had wel een hele belangrijke rol. Ze was namelijk de persoonlijk assistent van Queen Latifah, hét gezicht van de serie!

Vriendschap met Queen Latifah

In een interview met The Sun vertelt de oom van Jones, Lancelot Owens: “Kristina stond altijd en overal klaar voor Latifah! Ze had een geweldige ziel en het was niet voor niets dat er een hechte vriendschap ontstond tussen haar en haar baas.” Op 23 mei 2023 liet Kristina Jones het leven in Newark, New Jersey, op 54-jarige leeftijd, maar wat haar precies mankeerde of hoe ze precies stierf, is onbekend, maar vermoedelijk was de ziekte kanker de boosdoener.

Op 7 juni werd ze in diezelfde stad begraven, maar we weten niet of Queen Latifah daarbij was. Wél schoot de rapper annex actrice meteen in actie om de familie van haar voormalige werkneemster uit de brand te helpen, aldus Owens. Kristina Jones wordt dus gemist, door Latifah, maar ook door de hele crew van The Equalizer.

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.