Eerbetoon

Wie is Jimi Castillo uit eerbetoon La Brea seizoen 3?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is Jimi Castillo uit La Brea seizoen 3? Aan het einde van de derde aflevering van het derde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Castillo, maar wat was de rol van Jimi Castillo bij La Brea?

Wie was Jimi Castillo bij La Brea?

Aan het einde van aflevering 3 van seizoen 3 van de serie La Brea, getiteld Maya, werd stilgestaan bij het overlijden van Jimi Castillo. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, Jimi Castillo? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is nogal onwaarschijnlijk, want Castillo was enkel en alleen ‘in spirit‘ actief voor de serie. Hij was namelijk een (belangrijke) geestelijke leider van de zogenaamde Tongva, ‘native Americans‘ die vertegenwoordigd worden in La Brea via het karakter Paara (gespeeld door Tonantzin Carmelo).

Jimi Castillo stond bekend als ‘Pipe Carrier’ (pijpdrager) en ‘Sun Dancer’ (zonnedanser) en was ook nog eens een veteraan van de Amerikaanse mariniers. Tussen 1960 en 1965 vocht hij namelijk mee in de Vietnamoorlog en daar kreeg hij een prestigieuze medaille voor, de Warriors Medal of Valor.

Tonantzin Carmelo

In 2020 gaf Tonantzin Carmelo een interview aan de tv-zender NBC waarin ze inging op de representatie van het oorspronkelijke volk van de Verenigde Staten in films en series. “Ik heb er een andere kijk op dan anderen”, vertelde ze. “Ik ben Tongva, dat klopt, maar als ik naar het Hollywood-teken kijk, zie ik vooral de heuvel, die aanvoelt als onderdeel van mezelf. Gelukkig heb ik het idee dat steeds meer mensen hier het belang van beginnen in te zien…”

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.