Eerbetoon

Wie is William ‘Kono’ Dahlin uit eerbetoon NCIS: Hawai’i seizoen 3?

Geschreven door: Maikel de Lange

Wie is William Dahlin uit NCIS: Hawai’i seizoen 3? Aan het einde van de eerste aflevering van het derde seizoen werd stilgestaan bij het overlijden van Dahlin, maar wat was de rol van William ‘Kono’ Dahlin bij NCIS: Hawai’i?

Wie was William Dahlin bij NCIS: Hawai’i?

Aan het einde van aflevering 1 van seizoen 3 van de serie NCIS: Hawai’i, getiteld Run and Gun, werd stilgestaan bij het overlijden van William ‘Kono’ Dahlin. Misschien vroeg jij je meteen al af: maar… wie was dat dan, William Dahlin? Of… misschien deed zijn naam meteen een belletje rinkelen. Dat laatste is nogal onwaarschijnlijk, want Dahlin was dan wel als acteur te zien in NCIS: Hawai’i, maar slechts op de achtergrond, als zogenaamde ‘background extra‘. In die hoedanigheid kwam hij echter meermaals op beeld voorbij.

Schietpartij

Op 19 juni 2023 sloeg het noodlot toe en werd William ‘Kono’ Dahlin neergeschoten op de stoep van de zogenaamde ’20 Twelve Honolulu sports pub’ op Hawaii, op de kruising van South Beretania Street en McCully Street. Meteen werd de politie gebeld, maar toen die ter plaatse arriveerde was Dahlin buitenwesten én had hij geen pols. De Honolulu Emergency Medical Services werden opgeroepen en deze ambulancemedewerkers deden een poging tot reanimatie, maar die mocht niet baten… William Dahlin werd nog wel overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar werd hij doodverklaard om kwart over 1 ’s nachts.

Noah Mills

NCIS: Hawai’i-acteur Noah Mills wendde zich meteen tot Instagram om afscheid te nemen van Dahlin: “Ik heb bijna twee jaar dag in dag uit met Kono gewerkt en hij zorgde altijd weer op een glimlach op mijn gezicht én op de gezichten van alle andere aanwezigen. ‘Prayers and thoughts’ voor zijn familie en vrienden. Rust zacht, Kono!” Later werd er dus óók in de eerste aflevering van seizoen 3 van NCIS: Hawai’i afscheid genomen van William Dahlin!

Over de Auteur

Maikel de Lange

Als fervent film- en seriekijker kun je Maikel wakker maken voor een echte oorlogsfilm of sciencefiction. Maar kom niet aanzetten met een romantische komedie! De interesse in geschiedenis brengt hem vanzelf ook naar waargebeurde verhalen.